Baka sockerfritt godis till jul!
Satsen ger 32 bitar. Energiinnehåll: 1 g kolhydrat och 3,6 gram fett per bit.
Ingredienser:
100 gram mörk choklad 70 % kakao (inte blockchoklad).
70 gram kokosfett
4 tsk stevia med samma volym som strösocker
1 krm vaniljpulver eller några droppar vaniljkoncentrat (osötat)
2 msk vatten
Gör så här:
1. Blanda stevia och vatten och värm så att stevian löser sig (om det behövs för stevian du använder) . Tillsätt i vanilj.
2. Smält chokladen (i mikron t.ex.).
3. Smält kokosfettet försiktigt så det blir flytande.
4. Rör försiktigt ner blandningen med sötningsmedel i den smälta chokladen. Eventuellt kan man behöva köra några sekunder till i mikron. Smaka gärna av, du kan justera med mer vanilj/sötningsmedel om det behövs.
5. Rör ned chokladröran i kokosfettet.
6. Häll upp i ischokladformar.
7. Ställ in i kylen så att det stelnar.
Det här blir en jättegod ischoklad, som dessutom inte påverkar blodsockret mycket!
Välj chokladsort och vanilj som du gillar. En lyxvariant kan göras om man använder kallpressad kokosolja istället för kokosfett, chokladen blir då mjukare (kräver kylskåpsförvaring) och får aningen smak av kokos.
URL: http://www.meningsfylleri.blogg.se
Vilket bra tips!!