Baka sockerfritt godis till jul!

Jag bara älskar den här sidan! Man får så mycket bra tips! :)
 
Gå in på diabeticdesigned och kolla in alla bra recept nu inför jul!
 
ISCHOKLAD MED STEVIA

 

Satsen ger 32 bitar. Energiinnehåll: 1 g kolhydrat och 3,6 gram fett per bit.

Ingredienser:

 

100               gram mörk choklad 70 % kakao (inte blockchoklad).

70                 gram kokosfett

4                    tsk stevia med samma volym som strösocker

1                    krm vaniljpulver eller några droppar vaniljkoncentrat (osötat)

2                    msk vatten

Gör så här:

1. Blanda stevia och vatten och värm så att stevian löser sig (om det behövs för stevian du använder) . Tillsätt i vanilj­.

2. Smält chokladen (i mikron t.ex.).

3. Smält kokosfettet försiktigt så det blir flytande.

4. Rör försiktigt ner blandningen med sötningsmedel i den smälta chokladen. Eventuellt kan man behöva köra några sekunder till i mikron. Smaka gärna av, du kan justera med mer vanilj/sötningsmedel om det behövs.

5. Rör ned chokladröran i kokosfettet.

6. Häll upp i ischokladformar.

7. Ställ in i kylen så att det stelnar.

Det här blir en jättegod ischoklad, som dessutom inte påverkar blodsockret mycket!

Välj chokladsort och vanilj som du gillar. En lyxvariant kan göras om man använder kallpressad kokosolja istället för kokosfett, chokladen blir då mjukare (kräver kylskåpsförvaring) och får aningen smak av kokos.

 

 
 
 

mollansmamma.blogg.se

Hej! I min blogg får ni läsa om hur det är att vara mamma till ett dianetes barn. Min dotter fick sjukdomen när hon var 1 år och 10 månader. Idag är hon 6 år och det har varit väldigt tuffa år. Följ med i våran vardag, i både med och motgångar.

RSS 2.0