Stress inför skol starten

Hej på er!
Det var ett tag sen jag skrev här, jag har ju börjat jobba nu och jag har inte riktigt tid till att sitta här, haha!
Nu är jag ledig i 3 dagar, super skönt. Men det kunde ju verkligen varit bätte väder! Jag som hade hoppats på att vi kunde sola och bada..
 
Kommer ni ihåg att jag har skrivit om assistent till Molly inför skol starten? I början trodde vi ju nästan att allt var klart, vilket kändes jätte skönt. Men så vart det inte, den person som var tänkt i början hade fullt upp med ett annat diabetesbarn, vilket jag förstår. Sen var det en annan person som kanske kunde vara assistent till Molly, men dom fick inte förlänga den personens anställning. Så nu står vi här utan assistent, igen! Kan inte allt bara gå smidigt för en gångsskull? Det finns tydligen personer inom bemanningen som har varit elevassistenter tidigare, så nu kollar dom väl upp vem det ska bli och om dom får anställa personen. Men jag fattar inte vad som ska ta sån tid!? Dom har vetat det här sen i början av året. Det skulle ju vara kanon om den nya assistenten fick gå brevid på dagis och se hur allt funkar och lära känna Molly, vilket jag också har påpekat, saken är den att Molly går på dagis nästa vecka med bara, sen slutar hon. Sen är det dags för fritids för henne vecka 32.. Det är ju inte bara att sätta sig ner och förklara allt för den nya assistenten.. Den personen måste ju läras upp i tid, för det är mycket att ta in! Även om den nya personen har erfarenhet av diabetes så kanske han/hon inte har erfarenhet av insulinpump? Vi räknar även kolhydrater till varje måltid, det måste också läras in! Jag vill ha allt klart NU! Jag förstår inte när allt ska hinnas med!?
 
Den nya glukosmätaren vet jag inte vad jag ska säga om.. Hitills har den inte upplevt mina förväntningar alls..! Den visar ju inte rätt värden alltid.. Vilket är lite läskigt! Härom natten så visa den att hon låg på 20.5 och jag gav Molly extra insulin direkt, men sen tänkte jag att det inte kan stämma, så jag tar ett stick i fingret och bs ligger på 14.5 bara, visst var hon hög men inte så hög som 20.5! Så det sluta ju med att hon vart jätte låg sen.. Det där är ju farligt! Visserligen gjorde jag ju fel, jag skulle tagit ett stick i fingret först innan jag gav insulin..
Det har varit tvärtom också, att den visat att hon varit jätte låg fast hon inte varit det!
Ibland visar den ju rätt, men jag förstår inte vitsen med den om man inte kan lita på den och ändå måste ta massa stick i fingret?
Någon som har haft samma problem?
 
Jaja nu ska jag mysa med Mollan, ha en bra helg! :)
 

mollansmamma.blogg.se

Hej! I min blogg får ni läsa om hur det är att vara mamma till ett dianetes barn. Min dotter fick sjukdomen när hon var 1 år och 10 månader. Idag är hon 6 år och det har varit väldigt tuffa år. Följ med i våran vardag, i både med och motgångar.

RSS 2.0